Hårfjerning

UØNSKET HÅRVEKST? VI HJELPER DEG! 

Elektrolyse / Blend: 

Hvor lenge har epilasjon blitt utført? 
Den første forskningen med bruk av epilasjon for permanent hårfjerning begynte i 1869 i St.Louise, Missouri. Metoden ble raskt akseptert i de medisinske kretser og siden tilrettelagt for behandling av overflødig hår på andre deler av kroppen. Helt opp til i dag gjelder den samme basisteknikken, men den er sterkt modernisert og forbedret. 

Kan man fjerne hårene effektivt selv? 
Problemer med kraftig hårvekst, spesielt i ansiktet er ikke et luksusproblem, men for mange kvinner både et fysisk og psykisk problem. Dessverre er ofte problemet blitt forverret ved bruk av hjemmebehandlinger som pinsett, hårfjerningskrem, barberhøvel og hjemme voks (varm eller kald). Disse metodene er ikke permanente. 

BLEND er den eneste beviste form for permanent hårfjerning:

  • Behandlingen går ut på at en spesialutdannet epilasjonsterapeut fører en tynn, steril spesiallaget nål ned i hårsekken, ned til roten. En liten elektrisk strøm tilkobles nålen og stenger for næringstilførselen til håret. Strømmen ødelegger hårroten ved varme og en kjemisk reaksjon. 
  • De områdene som egner seg: overleppe, hake, kinn, hals øyebryn og bikinilinje. 
  • Det er litt smerter med behandlingen. De varer bare noen sekunder. 

Finnes det andre metoder for permanent hårfjerning som er like effektive som epilasjon? 
Nei. Det er overhodet ikke noen vitenskapelige bevis som sier at andre metoder av hårfjerning er like trygge, effektive og permanente som epilasjon. Noen metoder har vist seg å gi kraftige bivirkninger som arr, pigmentforandringer og sår, væskende hud med blemmer lang tid etter behandlingen. Andre metoder hvor man behandler hårene først for å ta knekken på hårroten, for etterpå å fjerne de med voks, er heller ikke vært noen permanent hårfjerning. 

Hva kan grunnen være for uønsket hårvekst? 
Mengden av hårvekst er forutbestemt allerede på fosterstadiet. Det kan således være arvelig og derfor helt «normalt», men likevel uønsket av både menn og kvinner. Enhver form for uønsket hårvekst kan behandles med elektrolyse/epilasjon hos en spesialutdannet hudterapeut/kosmetolog. 

Hva er elektrolyse/epilasjon? 
Elektrolyse/epilasjon er den eneste beviste form for permanent hårfjerning. Behandlingen går ut på at en spesialutdannet epilasjonsterapeut fører inn en tynn, steril spesiallaget nål ned i hårsekken, ned til roten (dermal papillen). En liten elektrisk strøm tilkobles nålen og stenger for næringstilførselen til håret og virker ødeleggende på de omliggende vekstcellene. Strømmen ødelegger hårroten ved varme og en kjemisk reaksjon. Håret løsner og fjernes med pinsett. Det hele tar bare noen sekunder. 

 
Kan behandlingen utføres på hele kroppen? 
De områdene som egner seg for behandling er ansiktet: overleppe, munnviker, hake, kinn, hals, hårlinjen, øyebryn, mellom brynene, neserygg og ører, bikinilinje, hender, føtter, fingre og tær. Dersom hårveksten er kraftig og området stort, kreves det mange behandlinger. Veldige følsomme partier som innsiden av nesen, på øyelokk, hår inne i ørene mm. Behandles ikke! 

Det er fullstendig ufarlig å behandle gravide. MENN fjerner ofte hår fra hårlinjen, skjegglinjen, skuldre, nakke, bryst, og ører. Epilasjon er også veldig hjelpsomt for behandling av inngrodde hår som jevnlig forårsaker irritasjon i skjegg området. 

Er det vondt? 
Behandlingen er generelt ikke sett på som veldig smertefull, men man vil kjenne noe ubehag og varmefornemmelse i det strømmen tilkobles. Hvordan behandlingen oppfattes, avhenger av kundens smerteterskel, hvordan dagsformen er ved behandlingsdagen og maskinen innstiling.  

Hvor lang tid varer behandlingen? 
Epilasjon trenger en rekke behandlinger over en periode av tid. Hver kunde må behandles individuelt. Det er vanskelig å si hvor mange behandlinger som er nødvendig for å oppnå et godt resultat. Det blir færre og færre. Behandlingen varer fra 15 – 45 min. Det anbefales 1 behandling pr. uke i starten, så hver 14 dag, så hver 3 – 6 uke. Til slutt bare en kontroll en gang i blandt.. 

Får jeg arr av behandlingen? 
Ved en korrekt utført behandling får du ikke arr 

Er det noe jeg må huske på etter en behandling? 
Det behandlede området skal ikke plukkes på eller utsettes for noen form for irritasjon. Det anbefales ikke solarium eller solbading etter 24 timer. Bruk høy solfaktor når du er i solen.  

Voksing er perfekt til Legger lår, Bikinilinje og Brassiliansk, Overleppe, hake, rygg osv. 
Det finnes mange hårfjerningsmetoder, og med dem også noen myter. Og en av dem er “at man får mer hår av å barbere leggene” . Sannheten er at hårene føles stivere fordi de er kuttet rett av når du bruker høvel, og dermed virker de også tettere, det blir ikke flere. Voksing er perfekt til legger og lår, da hårene blir borte lenge. Det er slett ikke så vondt som mange frykter. Jo flere ganger du har gjort det, jo mindre vondt gjør det for hver gang. Hårene blir tynnere og mindre synlige for hver voksing. En annen positiv ting med voksing er at du får med et stort område med hår hver gang. 

Fordeler med voksing: 

  • Napper ut hårene med roten
  • Tar lang tid før hårene vokser ut
  • Hårene blir tynnere når de vokser ut 

Ved voksing blir huden glattere enn ved barbering og resultatet varer mellom 3 til 6 uker. Noen opplever problemer med inngrodde hår etter voksing.  

Da har vi produkter som hjelper for det.