Avspenningsterapi – Kranio Sakral terapi

Kranio sakral terapi: 

Kranio Sakral terapien ble utviklet på starten av 1900 tallet av den Amerikanske legen W. Sutherland. Kranio sakral terapi har sine røtter i skolemedisin og osteopati. 

Har du stress relaterte problemer? 
Har du stiv nakke, vond rygg eller stramme muskler eller skjellet? 
Da er dette noe for deg. 

Kranio-sakral terapi (KST) er en behandlingsform hvor klienten ligger på behandlingsbenken og terapeuten med hendene og oppmerksomheten finner spenningene mellom kroppens knokler, i bindevev, membraner og muskler.  Terapeuten jobber spesifikke steder på hodet, nakke, rygg og korsben. Varighet på terapien er ca. 50 min. 

Behandlingen gir en utrolig dyp avspenning. 

Kranio Sakral terapi kan hjelpe deg om du har: 

 • Ømme nakke og skulder muskler
 • Problemer med konsentrasjon og hukommelse
 • Spenninger i muskler og bindevev
 • Smerter i hode, nakke, rygg og hofter
 • Smerter etter slag mot hodet, nakke og rygg
 • Migrene og hodepine
 • Depresjon
 • Søvnbesvær
 • Kjevespenninger og bitefunksjon
 • Nervøsitet
 • Whiplash

Flere nakkeslengklienter har sagt at de har “fått livet tilbake” etter KST. 

Fall i skibakke, i trapp, fra epletre som barn eller fra stellebord som baby kan være årsak til vedvarende plager i voksen alder, selv om de ikke viste seg de første årene.

Vedvarende stress og følelsesmessige belastninger eller sjokk kan også føre til at muskler og bindevev stivner og gi fysiske problemer.

Hvordan virker kraniosakral terapi? 

 • Nervesystemet vårt påvirker alt i kroppen vår. Er nerver i klem, vil dette ha innvirkning på nærmest enhver lidelse og sette hele kroppen i en konstant stress-tilstand. I tillegg vil nerver som ligger i klem og blir irriterte kunne gi sterke, vedvarende smerter. En nerve kan komme i klem ved at knokler er feilstilt i forhold til hverandre, ved at ledd mellom knokler er lite fleksible eller ved at bindevev er konstant spent. Ved å løse knokler og bindevev som holder nerver i klem, kan disse igjen fungere normalt. 
 • Bindevevet og membranene i hodet kan trekke seg sammen bl.a. ved slag mot hodet og ved bruk av antibiotika. Dermed kan hodet bli unødvendig smalt, flatt eller skjevt. Mange opplever etter behandling å få ”større plass”. Først når kroniske spenninger i hodet slipper, blir mange klar over at de i det hele tatt her vært der. Mange opplever en stor lettelse når kroniske spenninger slipper.
 • Kranie-sakral rytmen, dvs den regelmessige bevegelsen av spinalvæske mellom hodet og ryggraden, er en viktig indikasjon på hvordan vi har det i kroppen vår. Forstyrrelser i den normale kranie-rytmen kan ha sammenheng med konsentrasjonsproblemer, vår evne til oppmerksomhet og opplevelse av depresjon.